Heti alkuun pahoitelut huonosta kuvanlaadusta! Tämän piirakan tekemisen idea lähti lapsuudesta. Äitini on ollut Oulun pakarilla töissä silloin kun olen ollut itse noin 6-7 vuotias. Hän toi usein kotiin Oulun Pakarin porkkanaleivoksia ja kun monien vuosien jälkeen jostakin sain kipinän hakea piirakalle hyvää reseptiä niin satuin löytämään parhaan mahdollisen "jäljitelmän" Hyvää Ruokahalua leivontakirjasta. Kokeilin pohjaa ja se oli todella helppo ja  nopea tehdä ja koskaan en ole piirakkapohjasta näin kuohkeaa saanut! Kuorrutus on varmaan totuttelu kysymys, koska itse en ainakaan oikein pitänyt tuosta sulatejuustokuorrutteesta vaikka muut pitivät :) Löysinkin anopin resepteistä tomusokeripohjaisen kuorrutteen porkkanapiirakkaan ja jahka kerkeän, kokeilen sitä ja lisään reseptin tänne mikäli totean hyväksi :)

Tässä kuitenkin tämän piirakan resepti:

Ainekset:

5 munaa

4 dl sokeria

200 gr sulaa voita/margariinia

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vanilliinisokeria

4 tl kanelia

6 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus

200 gr maustamatonta sulatejuustoa

225 gr tomusokeria

50 gr pehmeää voita

 

Ohje:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa.

Lisää taikinaan porkkanaraaste

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään sähkövatkaimella.

Levitä seos jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pinnalle koristeeksi esim. mantelirouhetta tai uunissa kuivattuja porkkanalastuja, Itse laitoin sitruunaisia nonparelleja jotka sopivat myös maultaan piirakkaan erittäin hyvin!