Heti alkuun pahoitelut huonosta kuvanlaadusta! Tämän piirakan tekemisen idea lähti lapsuudesta. Äitini on ollut Oulun pakarilla töissä silloin kun olen ollut itse noin 6-7 vuotias. Hän toi usein kotiin Oulun Pakarin porkkanaleivoksia ja kun monien vuosien jälkeen jostakin sain kipinän hakea piirakalle hyvää reseptiä niin satuin löytämään parhaan mahdollisen "jäljitelmän" Hyvää Ruokahalua leivontakirjasta. Kokeilin pohjaa ja se oli todella helppo ja nopea tehdä ja koskaan en ole piirakkapohjasta näin kuohkeaa saanut! Kuorrutus on varmaan totuttelu kysymys, koska itse en ainakaan oikein pitänyt tuosta sulatejuustokuorrutteesta vaikka muut pitivät :) Löysinkin anopin resepteistä tomusokeripohjaisen kuorrutteen porkkanapiirakkaan ja jahka kerkeän, kokeilen sitä ja lisään reseptin tänne mikäli totean hyväksi :)
Tässä kuitenkin tämän piirakan resepti:
Ainekset:
5 munaa
4 dl sokeria
200 gr sulaa voita/margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
4 tl kanelia
6 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus
200 gr maustamatonta sulatejuustoa
225 gr tomusokeria
50 gr pehmeää voita
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa.
Lisää taikinaan porkkanaraaste
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään sähkövatkaimella.
Levitä seos jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pinnalle koristeeksi esim. mantelirouhetta tai uunissa kuivattuja porkkanalastuja, Itse laitoin sitruunaisia nonparelleja jotka sopivat myös maultaan piirakkaan erittäin hyvin!
Kommentit