No lisäämpäs tässä heti perään noiden tuulihattujen ohjeen. Näiden tekemisestä voisin sanoa sen, että se oli HELPPOA, MUKAVAA, mutta TODELLA sotkuista :D

Tuulihatuthan on erittäin yksinkertainen tehdä ja ei tämä täytekkään alan kokemusta vaadi :D

Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, ainakin meidän juhlissa vieraat tykkäsivät ja lautasen sai santsata useasti täyteen :) Ja alkuperäisessä reseptissä luki että taikinasta tulee noin 40 kappaletta, ei pitänyt paikkansa, laskin että pursottelin yhteensä 132 tuulihattua :D

 

Tuulihatut:

 

3 dl Vettä

150 gr voita/margariinia

2 1/4 dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

 

  1. KIEHAUTA VESI JA MARGARIINI
  2. LISÄÄ JAUHOT JA SEKOITA VOIMAKKAASTI NIIN KAUAN ETTÄ TAIKINA IRTOAA HYVIN KATTILASTA.
  3. JÄÄHDYTÄ TAIKINA JA LISÄÄ MUNAT YKSITELLEN, HYVIN VATKATEN.
  4. LATAA TAIKINAA PURSOTINPYSSYYN (itse käytin) TAI PURSOTINPUSSIIN JA PURSOTA LEIVINPAPERILLA VUORATULLE UUNIPELLILLE ESIM. TÄHTITYLLALLA HALUAMASI KOKOISIA TUULIHATTUJA
  5. PAISTA 180 ASTEESSA 30-40 MINUUTTIA

 

TÄYTE:

GRAAVILOHTA (ainakin 200gr)

2 tölkkiä smetanaa

3 rkl ranskankermaa

3 rkl maustamatonta tuorejuustoa

noin. 10cm pala purjoa

tilliä

mustapippuria

 

  1. Leikkaa lohi ja purjo hyvin pieniksi paloiksi, silppua tilli.
  2. Sekoita kulhoon smetana, ranskankerma ja tuorejuusto.
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta

Itse käytin tuulihattujen tekemiseen pursotinpyssyä, kuin myös niiden täyttämiseen. alkuperäisessä reseptissä ei ranskankermaa ja tuorejuustoa ollut, mutta päätin kokeilla niitäkin ja hyvin onnistui, mutta ei niitä vaadi,on varmasti ihan hyvä ilmankin :) Koristeeksi voisi laittaa Tilli -tupsuja mutta siihen ei itselläni aika riittänyt.