EETUN RISTIÄISKAKKU
No niin,nyt on blogi alustavasti luotu,heh, näillä tietotekniikan taidoillani No ei se näkö vaan se asia
Joten pääsempähän nyt sen Ensimmäisen reseptini tänne luomaan ja tämäkin,kuten kuvauksessa jo kerroin,
on itse hyväksi todettu resepti, amatöörin käsin aikaansaatu
Kun muutaman kuukauden Kinuskikissan ym suosittuja blogeja selasin, tuli mieleni kokeilla myös omia ideoitani.
Seuraava kakku on oma muunnelmani Kinuskin vadelma-mascarpone kakusta.
Tein kakun esikoiseni ristiäisiin ja hyvä tuli, joskin vadelmia olisi saanut olla enemmän, vastaan kun tuli tämä ulkomaalaisten vadelmien suuri ongelma,eli keittäminen.
Lopputuloksena vadelmat oli yhtä suurta "mössöä" joka sitten jotenkin piti kakun väliin saada.Näin ollen niistä ei saanut irti tämän todella makean kakun kaipaamaa kirpeyttä, joten maku oli aika imelä.
Eli suosittelen lämpimästi jo kaupassa tarkistamaan että marjojen valmistusmaa on Suomi On kakussa paljon virheitäkin, mutta niistähän oppii. Kuten esimerkiksi pursotuksissa on toivomisen varaa,pikeerikoristeet ovat hieman "irti" kakusta ja marsipaanin pintaan jäi ikävästi "sormenjäljet" kun nostin levyn paikoilleen. Mutta eka kakuksi ihan hyvä vaikka nyt itse sanonkin
POHJA ( 3 KÄÄRETORTTULEVYÄ )
Tässä siis yhden kääretorttupohjan resepti, tämä on todellakin maailman paras pohja täytekakulle.
Ainakin itselläni pohjista tuli kuohkeita ja hyvän makuisia.
4 kananmunaa
1/2 dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
KOSTUTUKSEEN:
6 dl Maitoa
3 tl vaniljasokeria
TÄYTE:
8 dl kuohukermaa
3 prk mascarpone juustoa
1 1/2 dl sokeria
6 isoa daim -patukkaa
500-600 gr Suomalaisia vadelmia
Kuorrutteen Marsipaanin alle voisi laittaa esim. sokerikreemistä, mutta tähän minulla ei ollut aikaa joten jätin tämän kokonaan pois ja hyvin pysyi marsipaanit kyytissä :) Tuossa kuitenkin se ohje :)
Sokerikreemi kaakaotomusokerista
250 gr margariinia
1 tl vaniljasokeria
8 dl tomusokeria (kaakaon makuinen)
2 rkl vettä
Tarkempi ohje löytyy www.kinuskikissa.fi/ -> Kakunkuorrutteet -> Kreemit
PURSOTUKSEEN:
2prk flora vispi (riippuu tietenkin millaiset pursotukset tekee,omiini riitti tämä määrä )
mausta jos haluat :)
KORISTELE :
Marsipaanikukilla,pikeerikuvioilla yms...
Ja pikeeri ohjehhan myös löytyy tuolta kinuskin sivuilta.
TUOSSA JUHLAPÖYDÄLLÄ NÄKYVÄT LOHI-SMETANA TÄYTTEISET TUULIHATUT, PORKKANA-LEIVOKSET SEKÄ
HELPPO KINKKUVOILEIPÄKAKKU (ei näy kuvassa) - RESEPTIT LISÄÄN KUNHAN SAAN AIKAISEKSI,
JA don't worry, ne ei enää ole suosittujen blogien listoilta coverattuja :)
Kommentit